Křetínský: Ringier může být za tři roky významnější

pátek, 20. prosince 2013, 23:10 Aktuality, Tisk MediaGuru

Nový majitel mediální společnosti Ringier Axel Springer CZ Daniel Křetínský předstoupil v pátek před zaměstnance nově získané firmy. Ta je mj. vydavatelem nejčtenějšího deníku Blesk.

Server Blesk.cz napsal, že Křetínský během pátečního projevu k zaměstnancům uvedl, že noví majitelé věří v budoucnost společnosti. Jeden z motivačních prvků je podle Křetínského strategicko-komerční. „Spočívá v tom, že – na rozdíl od mnoha jiných –  v současné situaci tohoto vydavatelství vidím více příležitostí než problémů," cituje web Křetínského.

Druhý motivační prvek označil Křetínský za principiální. „Na tomto trhu s velkou mírou jistoty proběhne významná konsolidace, která povede k tomu, že na trhu bude pouze několik center, která budou tvořit lokální zpravodajství v tom nejširším slova smyslu. Denně zásobovat lidi informacemi o tom, co se děje. Já jsem přesvědčen, že budeme jedním z nich. A musíme najít správný recept na to, abychom z této konsolidace profitovali co nejsilněji," řekl podle Blesku.cz Křetínský. Vyjádřil prý také víru, že vydavatelství může být za tři roky relativně významnější, než je v současnosti.

-čtk-