Mobilní reklama má za tři roky předčít rádio a časopisy

pondělí, 09. prosince 2013, 12:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Reklammní investice podle odhadu agentury ZenithOptimedia čeká růst reklamních investic z 3,6 % v roce 2013 na 5,3 % v roce 2014. V letech 2015 a 2016 se očekává vzestup na 5,8 %. Hlavním motorem tohoto růstu mají být podle prognózy mobilní technologie, které rozšiřují prostor pro spotřebu médií.

Podle nových Prognóz výdajů na reklamu vypracovaných agenturou ZenithOptimedia budou za růstem celosvětových reklamních výdajů v příštím roce stát zlepšování situace v Evropě a trojice událostí: zimní olympiáda, mistrovství světa ve fotbale a volby v USA v polovině prezidentského funkčního období.

Mobilní reklama v roce 2013 tvoří jen 2,7 % celosvětových reklamních investic. „Očekáváme však, že do roku 2016 bude představovat 7,7 % reklamních investic – předstihne tak rádio, časopisy a venkovní reklamu a zaujme pozici čtvrtého největšího média na světě. Za mobilní pokládáme veškerou internetovou reklamu doručenou do chytrých telefonů a tabletů bez ohledu na formát,“ uvádí ZenithOptimedia ve své prognóze.

-mav-