Regie bude prodávat rádia Primy

středa, 04. prosince 2013, 17:05 Rádio MediaGuru

Regie Radio Music (RRM) bude na reklamním trhu zastupovat rádia ze skupiny GES.

Společnost RRM uzavřela smlouvu s majiteli rádií Country, Beat, sítě Kiss, Radia 1, Signál a Rádia Spin o obchodním zastupování těchto rádií od ledna 2014 na národním trhu rozhlasové reklamy. Jde o rádia ze skupiny Radio United Broadcasting, která získala do svého portfolia skupina GES, spoluvlastník televize Prima. Tato rádia byla dosud zastupována společností MMS (Media Marketing Services).

Právě o zastupování rádií ze společnosti GES v průběhu podzimu společnost Regie jednala.

„Společně s již zastupovanými stanicemi Rádio Impuls, Frekvence 1, Evropa 2, Bonton, Rockzone a Dance budou rádia zastupovaná RRM nyní schopná v týdnu oslovit více než 70 % rozhlasových posluchačů v ČR, čímž zásadně odskočíme komerční konkurenci. Nové produkty RRM nabízející kombinaci všech zastupovaných rádií, budou tak schopny zcela naplnit požadavky většiny rozhlasových klientů,“ říká Martin Nováček, obchodní ředitel RRM.

Na rádiovém trhu tak dojde k určitému přeskupení zastupovaných rádií. RRM bude nadále zastupovat Rádio Impuls a od MMS nově získává i rádia Radio United. MMS naopak zase získá do svého portfolia rádia dosud zastupovaná společností Big partnership media.

Sítě MMS a RRM jsou hlavními konkurenty na rádiovém reklamním trhu. Podle posledních výsledků Radio projektu za 2. a 3. čtvrtletí 2013 má MMS na trhu mírně vyšší podíl (38,6 %) než RRM (38,2 %), na druhou stranu počet posluchačů rádií zastupovaných RRM je vyšší než v případě MMS.

-mav-