ÚOHS posuzuje prodej Rádia Impuls Agrofertu

pondělí, 23. prosince 2013, 10:47 Aktuality, Rádio MediaGuru

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat prodej společnosti Londa Agrofertu miliardáře a politika Andreje Babiše. Londa provozuje nejposlouchanější rozhlasovou stanici v ČR - Rádio Impuls. ÚOHS zahájil ve čtvrtek správní řízení, informaci o tom zveřejnil na svém webu.

ÚOHS se bude zabývat oblastí rozhlasového vysílání a poskytováním inzertního prostoru v médiích. Rozhodnout o povolení spojení by měl do měsíce od zahájení řízení. Lhůtu ale ve složitých případech může rozšířit na pětiměsíční.

„Koupě společnosti Londa představuje rozšíření naší mediální působnosti do oblasti rozhlasového vysílání, což, jak věříme, dále posílí atraktivitu naší mediální divize pro obchodní partnery a podpoří její další rozvoj," uvedl v listopadu člen představenstva Agrofertu Libor Němeček. Rádio Impuls bylo podle něj vzhledem ke svému zaměření, tržnímu postavení a profesionalitě týmu nejlepším možným akvizičním cílem.

Kromě Impulsu provozuje Londa také pražskou rozhlasovou stanici RockZone 105,9. Babiš uvedl, že nákupy médií provádějí jím vlastněné společnosti jako finanční investice a nesouvisejí tedy s podnikatelskými aktivitami skupiny Agrofert, ani s úkoly, které čekají jeho a politické hnutí ANO.

Skupina Agrofert letos převzala deníky MF Dnes a Lidové noviny. Babiš uvedl, že chce vybudovat v horizontu pěti let silnou českou mediální skupinu.

Společnost Londa byla založena v roce 1993 a v současnosti je jedním z nejvýznamnějších hráčů na českém rozhlasovém trhu. Provozuje dlouhodobě nejposlouchanější Rádio Impuls s aktuálním podílem na rozhlasovém trhu 12,5 procenta. Pražská stanice RockZone 105,9 je zaměřena na rockovou hudbu a její týdenní poslechovost dosahuje přibližně 60.000 posluchačů.

-čtk-