Značka Bobík má na YouTube 21 mil. zhlédnutí

úterý, 17. prosince 2013, 10:28 Aktuality, Marketing MediaGuru

Značka českého smetanového krému Bobík, který vyrábí Bohušovická mlékárna, slaví letos 20 let na českém trhu.

„Naší dlouhodobou strategií je zásada, že Bobík není jen smetanový krém, ale je to hlavně kamarád, který přináší dětem stále něco nového,“ popisuje Jaroslav Krajíček, generální ředitel Accom holding, do níž Bohušovická mlékárna patří. Značku Bobík proto podporují pravidelné marketingové aktivity.

V letošním roce dosáhl její videoklip „Mňam, mňam Bobík“ přes 21 milionů zhlédnutí na českém YouTube. Klip je k dispozici také ve slovenské verzi, nedávno přibyla také německá varianta. „Německo je totiž trh, který nás nyní velmi zajímá,“ vysvětlil Jaroslav Krajíček.

Dále Bobíka podporuje například Bobíkova RoadShow, jež každý rok navštíví přes 120 míst po celé České republice, soutěže s Evropou 2 či zasílání pohlednic dětem k svátku a na Vánoce. Přes 2 roky je značka také přítomna na Facebooku, kde má již přes 30 tisíc fanoušků. Pravidelný je i sponzoring dětských pořadů na českých stanicích ČT1, ČT2 a Barrandov nebo spojení s českými filmovými pohádkami, například s pohádkou Peklo s princeznou.

Novinkou je také rozšíření cílové skupiny značky. Bobík necílí jen na děti, ale i na středoškoláky a dospělé, což dokládají produktové inovace. K tradičním příchutím, jako je vanilka, čokoláda, jahoda a čokovanilka, přibyl Bobík s kousky jahod, broskví a borůvkami.

-kch-