ČT má program pro studenty Start, přihlásilo se 700 lidí

středa, 22. ledna 2014, 14:10 Aktuality, TV MediaGuru

Do vzdělávacího programu České televize Start se přihlásilo přes 700 studentů a absolventů vysokých a odborných škol. Na několikaměsíční stáž na pracovištích ČT jich bylo vybráno patnáct. Radu České televize o tom informoval generální ředitel Petr Dvořák. Nejlepším z nich televize plánuje nabídnout dlouhodobou spolupráci.

Pilotní projekt určený pro studenty a absolventy vysokých a odborných škol byl spuštěn v minulém týdnu. „Provedli jsme poměrně náročné výběrové řízení, včetně osobních pohovorů. Do tohoto programu se přihlásilo víc než 700 studentů," popsal Dvořák. Patnáctka nejtalentovanějších podle něj stráví několik měsíců na stáži na dvanácti různých pracovištích ČT. „Přičemž na konci této stáže by je mohla čekat nabídka dlouhodobé spolupráce," doplnil šéf veřejnoprávní televize.

Garantem projektu je Ivo Mathé, bývalý ředitel ČT a člen kolegia nynějšího generálního ředitele. V inzerátu, který Česká televize loni zveřejnila na personálních serverech, nabízela příležitost mimo jiné pro „začínající techniky, dramaturgy, marketéry, píáristy, právníky, personalisty, grafiky, ekonomy, novináře, produkční nebo programátory".

-čtk-