ČT natáčí detektivní minisérii v režii Jana Hřebejka

pátek, 24. ledna 2014, 12:08 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize začala natáčet nový televizní projekt Případ pro exorcistu. Třídílná detektivní minisérie v režii Jana Hřebejka přivede na obrazovku dvojici vyšetřovatelů, a to majorku Výrovou v podání Kláry Melíškové a inspektora Mráze, kterého ztvární Stanislav Majer. Autorem námětu je podle vlastní stejnojmenné knihy Michal Sýkora.

„Případ pro exorcistu vypráví příběh o knězi Karasovi (Jan Budař), který se zamiluje do mladé učitelky Veroniky (Táňa Hlostová). Jeho životní plány a touhu opustit kněžský stav a oženit se však ukončí vražda jeho milované. Veroniku najdou uškrcenou přímo na oltáři v kostele. Vrah, nebo vrazi, ji mučili, znásilnili a na její tělo vypálili satanské znamení,“ přiblížil premisu projektu kreativní producent České televize Jan Štern.

Vraždu začne vyšetřovat olomoucká kriminálka pod vedením komisařky Marie Výrové (Klára Melíšková) a jejího kolegy Pavla Mráze (Stanislav Majer). Oba se během vyšetřování budou muset potýkat s nevhodnými zásahy ze strany svého nadřízeného vrchního komisaře Vitouše (Miroslav Krobot), který je vůči církvi a církevním dogmatům silně předpojatý.

Foto: ČT

-mav-