Dotyk si měsíčně stáhne víc než 30 tisíc čtenářů

čtvrtek, 30. ledna 2014, 16:24 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Vydavatelství Tablet Media, které připravuje týdeník Dotyk, má za sebou první rok činnosti. Vzniklo v lednu 2013, od května začal vycházet Dotyk, první čistě tabletový týdeník v České republice.

Čtečku Dotyku si stáhlo 40 000 čtenářů, což současně představuje počet lidí, kteří si Dotyk alespoň jednou stáhli. Včetně speciálů vydala Tablet Media již více než 40 čísel Dotyku. Každý měsíc si čtenáři stáhnou více než 30 tisíc vydání Dotyku. Jednotlivá čísla mají na 10 000 přečtení.

Obsah Dotyku vytváří redakce řízená Evou Hanákovou. Členy redakce jsou novináři jako Táňa Králová, Jiří Pšenička, Jan Štětka, Martin Mařík a Lukáš Rozmajzl. Mezi pravidelnými přispěvateli jsou spisovatelé a publicisté jako Ivan Klíma, Jiří Dědeček, Jiří Stránský, Jaroslav Petr, František Koukolík či Josef Tuček. Součástí obsahu Dotyku jsou i články přebírané na základě licence ze zahraničních médií jako je týdeník Newsweek, měsíčník Foreign Policy a web Slate.

V loňském roce v Dotyku inzerovaly např. Telefónica, T-Mobile, ČEZ, Česká spořitelna, ČSOB, Česká pojišťovna, Wüstenrot, Kooperativa, Renault, Quentin, Carollinum či Gaudí. Mezi sponzory článků a vydání Dotyku se zařadila např. Škoda Transportation.

Dotyk je ke stažení zdarma, je dostupný na iPadech, na tabletech s operačním systémem Android a od letošního roku i na zařízení Kindle Fire z produkce internetového obchodu Amazon.

-mav-