Jeden svět v kampani ukazuje vztah lidí k práci

úterý, 28. ledna 2014, 10:18 Aktuality, Reklama MediaGuru

Festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který se uskuteční od 3. do 12. března v Praze a poté v dalších 33 městech České republiky, se letos zaměří na téma práce. Jeden svět se tak snaží upozornit na to, že po několika letech ekonomické krize se zaměstnání jako zdroj obživy stává každodenním tématem stále většího počtu lidí.

Do propagační kampaně festivalu byli obsazeni skuteční lidé, kteří mluví o svém vztahu k práci, jako by hovořili o významné osobě svého života. Mladá žena s titulkem „Snad spolu zůstanem“ se bojí o práci. Pán s nápisem „Střídám je“ poukazuje na svá tři zaměstnání, jimiž se snaží uživit rodinu. Muž původem z Indonésie říká „Hledám ji“.

Většinu tváří, jichž kampaň představí téměř dvě desítky, potkal fotograf Pavel Hejný náhodou na ulici. Fotit se nechali především ti, kdo jsou se svou prací spokojeni. Televizní spoty od režiséra Marka Myšičky se poprvé objeví na obrazovce České televize 10. února. V kinech budou promítany tři verze kinospotu. Dále se pro festival připravuje facebooková aplikace, kde si každý bude moci vytvořit svůj festivalový plakát s vlastní tváří a titulkem.

Kampaň pochází z dílny agentury Büro128.

-kch-