Médea nakupuje pro IPG a dva měsíce pro Telefónicu

pátek, 03. ledna 2014, 10:48 Aktuality, Marketing MediaGuru

Mediální agentura Médea uzavřela od ledna 2014 dohodu se společností Telefónica, pro kterou bude po dobu prvních dvou měsíců 2014 nakupovat reklamní prostor v médiích. Zároveň Médea oznámila, že její nabídku na nákup reklamního prostoru některých médií využily mediální agentury z mezinárodní komunikační skupiny IPG (Universal McCann a Initiative Media).

Médea neupřesnila, o jaká média se jedná, pravděpodobně se však dohoda týká netelevizních médií. Jde zároveň o situaci, kdy IPG se dostává do role klienta Médey a nevytvářejí společný pool. Obě společnosti nemají stejného vlastníka. Reakci generálního ředitele Universal McCann Marka Svobody čtěte zde.

Médea bude i v letošním roce pokračovat ve spolupráci se skupinou KKCG (Sazka, CK Fischer, New-Dama, Informační linky). Havas Media Czech Republic (40% podíl drží majitel Médey Jaromír Soukup) pak zajistí média pro Karlovarské minerální vody (značky Mattoni, Magnesia, Dobrá voda, Aquila, Poděbradka). Jak už jsme dříve informovali, Havas bude spolupracovat i s klienty Reckitt Benckiser a Coty a Médea pokračuje s Afton - KofolaGreen Swan.

-mav-