Týdeník Euro mění podobu, má nové redaktory

pátek, 10. ledna 2014, 17:58 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Mladá fronta a její divize Euro E15 připravila novou podobou ekonomického týdeníku Euro. V redakci působí noví redaktoři, vznikly nové rubriky a některé stávající rubriky se rozšířily.

Největší novinkou je podle vydavatelství vznik samostatné názorové sekce. V této sekci se objeví nejen tradiční komentář Pavla Párala a makroekonomická stránka Miroslava Zámečníka, ale nově každý týden i zahraniční komentář. Týdeník Euro zahájil spolupráci s Projectem Syndicate, který je největším světovým poskytovatelem komentářů od významných politiků a ekonomů.

Euro tak např. nabídne příspěvky šéfa globální investiční firmy PIMCO Mohameda El-Eriana, šéfa bruselského think-tanku CEPS Daniela Grose, poradce francouzského prezidenta Francoise Hollanda Jeana Pisani-Ferryho či významných čínských ekonomů.

„Komentáře dále rozšíří stránka věnovaná datové žurnalistice, kde budeme na základě dat ověřovat například pravdivost některých výroků, kterých se dopouštějí nejen politici, ale i ekonomové,“ řekl Tomáš Skřivánek, ředitel divize Euro E15 a šéfredaktor deníku Mladá fronta E15 a týdeníku Euro. Tato sekce vzniká ve spolupráci s datovým portálem Helgi Library, jehož zakladatelem je Jiří Staník, bývalý analytik Wood and Company, který působil řadu let i v londýnském City. Na vzniku specializované stránky se bude podílet i ekonomický novinář Roman Chlupatý. V rámci nové oddělené názorové sekce bude rozšířena i rubrika Palubní deník.

V sekci Monitor nově vzniknou i tři specializované stránky – průmysl, finance a technologie. Stránku průmysl bude každý týden připravovat zástupce šéfredaktora Vadim Fojtík, financím se bude věnovat Zdeněk Pečený, který přichází z deníku Mladá fronta E15 a technologiím IT novinář Jan Sedlák.

Rozšíření čeká i rubriku Global, která se věnuje zahraničnímu zpravodajství zejména z byznysu.

Do redakce týdeníku Euro už před koncem roku přišel z týdeníku Reflex Petr Holec.

-mav-