Canon se letos zaměří na digitální komunikaci

pondělí, 03. února 2014, 07:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Společnost Canon, specializující se na oblast fototechniky a řešení pro zpracování obrazu, mění svou mediální strategii.

Nově bude letos výrazně investovat do digitálních médií. „Reagujeme tak na změnu v nákupním chování spotřebitelů, na to, kdy naši potencionální zákazníci před samotnou koupí produktu hledají informace v elektronické podobě. V případě, že se zákazník začne o produkt zajímat, nečeká, až specializované tištěné medium vyjde, ale okamžitě začnou hledat informace přes tablet, smartphone či notebook. Pro zákazníka je důležitá snadná dostupnost informace,“ vysvětluje důvody změny Radka Palánová, Corporate & Marketing Communication Manager společnosti Canon.

V digitálním prostředí se Canon zaměří na budování obsahu na sociálních sítích, kde je již nyní aktivní na Facebooku, v plánu je využití Twitteru a LinkedInu. Dále rozšíří svou spolupráci s online médii a následovat chce i letošní trend bloggerů. „Zaměříme se také na vytváření obsahu pro naše zákazníky nejen v předprodejní fázi, ale i po zakoupení produktu,“ říká Radka Palánová. Po zakoupení fotoaparátu značky Canon mohou zákazníci navštívit stránky www.nebojtesefotit.cz či www.canon.cz/akademie, kde si mohou vybrat kurzy, praktické workshopy či e-learningová videa. V případě tiskáren si může pomocí online aplikace www.zkustisk.cz nechat zdarma zaslat fotografii na tiskárně, kterou si vybere, či si na www.zakoliktisknu.cz zjistit, jak nákladný tisk pro něj bude.

Kromě digitálních médií mají svou důležitou roli pro komunikaci značky i tištěná média, zejména tituly specializující se na fotografování a ICT. „Po spojení se společností Océ v roce 2013 nyní máme široké portfolio tiskových služeb a outsourcingu, proto pro nás hraje významnou roli i visibilita a sdílení informací přes tištěné ekonomické a grafické tituly,“ dodává Radka Palánová.

Digitální komunikaci zajišťuje pro Canon agentura AC&C Public Relations. Nákup mediálního prostoru má na starosti agentura PHD.

-kch-