Citroën spustí teaser na kampaň s Fantomasem

úterý, 25. února 2014, 07:30 Reklama MediaGuru

Fantomas se stane tváří lokálně vytvořené promoční kampaně pro Citroën.

Automobilka Citroën chystá na českém trhu novou kampaň, která je tentokrát vytvořená lokálně pro český trh. Její hlavní tváří bude filmová postava Fantomase. Ten je známý z francouzských komediálních filmů s Louis de Funèsem, ve kterých se Fantomas objevuje ve vozech značky Citröen a díky vyspělým technologiím se mu daří unikat pronásledovatelům.

„Chceme využít známost série filmů s Fantomasem a spojení se značkou Citroën. Podle předběžného průzkumu 99 % lidí v Česku zná Fantomase a ví, že měl zálibu v dokonalých vozech,“ říká marketingová ředitelka Citroënu Martina Bedrnová. Podle jejích slov půjde o promoční kampaň zaměřenou na přivedení zákazníků do showroomů Citroënu, tedy na zvýšení návštěvnosti a na prodej nových vozů.

Kampaň odstartuje na konci února teasingovou částí na internetu. Zde už byla zřízena speciální internetová stránka, která odpočítává čas do startu kampaně. Naplno se kampaň rozjede v březnu, kdy se přidají i další kanály: zejména televize, rádio, internet a tištěná média. Fantomase bude možné potkat i na dealerstvích Citroën v celé republice.

V rámci PR aktivit se připravuje také netradiční distribuce informací pro novináře: Fantomas v doprovodu černooděnců odnese tiskové materiály do několika významných vydavatelství jako součást teasingu na promo akci.

Kampaň zapadá do celkové komunikace značky Citroën, ale liší se v tom, že je vytvořená jen pro český trh. „Držíme linku ‘příběhu’, která se v kampaních Citroën využívá vždy, i na mezinárodní úrovni. Věříme, že na českém trhu příběh s Fantomasem promluví k lidem a k potenciálním zákazníkům a posune vnímání značky zase ještě výše – nejen jako značky, která zákazníkovi nabízí zajímavé akční pobídky, ale i technologicky vyspělé a vybavené vozy,“ dodává Martina Bedrnová.

Jde o ústřední promo kampaň značky v letošním roce. Citroën plánuje využít během roku ještě další dvě vlny. Kampaň představuje cca 30 % ročních mediálních investic společnosti.

Kampaň připravila agentura Havas Worldwide Prague. Kreativní tým tvořili Pavel Friš, Jakub Kolařík a Jan Lesák. Brand tým pracoval ve složení Lukáš Prokop, Petra Hušpauerová a Tomáš Hortík. Média zajišťuje agentura OMD.

Ukázka Fantomase a „létajícího" Citroënu

-mav-