iHned, Aktuálně a Peníze propojí prodej inzerce

čtvrtek, 06. února 2014, 08:12 Internet & Mobil MediaGuru

Od dubna budou portály prodávány v balíčku, Economia zrušila agenturní provizi pro online.

Od začátku dubna přijdou společnosti Economia a Centrum Holdings s novým inzertním balíčkem, který propojí reklamní prostor na portálech iHned.cz, Aktuálně.cz a také na serveru Peníze.cz. Centrum Holdings zastupuje obchodně peněžní server od začátku letošního roku.

Přesunem společnosti Centrum Holdings pod jednu střechu se společností Economia došlo od začátku nového roku také k tomu, že Economia zrušila 15% agenturní provizi pro onlne inzertní prodej. Centrum Holdings od agenturní provize ustoupila už od začátku roku 2013, spojením inzertního týmu s Economií se tak obchodní politika sjednotila.

Vznik nové organizační struktury oznámila Economia po akvizici Centrum Holdings loni v listopadu. Struktura je v obou vlastněných vydavatelstvích Zdeňka Bakaly shodná, tak aby způsob řízení Economie i Centra byl jednotný. Klíčové vedoucí pozice v obou firmách zastávají stejní manažeři a top management pracuje v počtu osmi lidí. V jeho čele je po odchodu generálního ředitele André Warneckeho místopředseda představenstva Kamil Čermák, společnost ale hledá nového generálního ředitele.

-mav-