Koubek novým zpravodajem ČRo v Latinské Americe

středa, 26. února 2014, 13:22 Aktuality, Rádio MediaGuru

Český rozhlas bude mít od 1. března zahraničního zpravodaje v Latinské Americe. Na nově otevřený post nastupuje David Koubek.

„Rozhodli jsme se pro Latinskou Ameriku, protože jde o perspektivní kontinent s potenciálem ekonomického růstu, třeba Brazílie je navíc teď prioritní zemí pro český byznys. David Koubek bude přinášet exkluzivní zprávy, protože Český rozhlas je jediné české médium, které bude mít ve Střední a Jižní Americe svého zpravodaje,“ říká náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

David Koubek tak posílí tým 11 zahraničních zpravodajů. Poprvé se ve vysílání ozve už v sobotu 1. března, a to z karnevalu v Riu de Janeiro. V Latinské Americe rozhlas své zahraniční zpravodaje měl již v minulosti, a to v 50. a 60. letech a v období 19891992 tam působil např. dlouholetý redaktor Českého rozhlasu Karel Wichs.

David Koubek vystudoval Mezinárodní a evropská studia na Vysoké škole ekonomické, studoval na vysoké škole Fundação Getúlio Vargas v brazilském São Paulu. V roce 2005 nastoupil do online deníku Aktuálně.cz, o rok později přešel do zahraniční redakce Českého rozhlasu, kde působil skoro 7 let.  Zahraničnímu zpravodajství se poté jako redaktor a editor věnoval v České televizi.

-kch-