mBank podpoří nové internetové bankovnictví

pondělí, 10. února 2014, 11:16 Reklama MediaGuru

Jde o první kampaň mBank, která představuje změnu firemního designu a internetové bankovnictví.

Společnost mBank představila v pondělí 10. února podobu svého nového internetového bankovnictví. Podpoří jej nadlinkovou kampaní v již novém firemním designu.

Nové internetové bankovnictví opouští obvyklou tabulkovou formu. Místo toho ukazuje, kolik má zákazník k dispozici peněz a má pomoci s nastavením rozpočtu do budoucnosti. „Banky zaznamenávají data o každém účtu, o každém pohybu. My v mBank jsme tato data přetvořili v konkrétní, osobní informaci pro každého zákazníka o tom, jak své peníze používá a jak si finančně vede,” říká Roman Truhlář, generální ředitel mBank. Nové internetové bankovnictví používá způsob vyhledávání po vzoru Google a podle společnosti snižuje oproti předchozí verzi počet nutných kliknutí o 80 %. Nově je také možné poslat peníze svému příteli na Facebook nebo na mobilní telefon.

mBank také zavádí gamifikační principy s názvem mHra, která zákazníkům vysvětluje, jak lze internetové bankovnictví využívat. Za splnění jednotlivých úkolů získává virtuální odznaky.

Novinku podpoří nadlinková kampaň, které už od začátku února předcházel teaser v ulicích větších měst. Cílem kampaně je představit jak změnu firemního designu, tak novinky v internetovém bankovnictví.

Nové logo od agentury BNA se bude kromě v podobě základního barevného obdélníku objevovat v různých variantách, které budou přizpůsobeny produktové nabídce nebo konkrétní situaci.

Nová práce s logem

Reklamní vizuály

„Dalším a neméně důležitým cílem kampaně je oslovení nových zákazníků. Téma je velmi jednoduché: Zamávej svojí bance a nastěhuj se do mBank, protože v mBank se budeš cítit stejně pohodlně jako doma,” vysvětluje šéf marketingu mBank pro Českou republiku a Slovensko Michal Pokluda. Nová kampaň se objeví v televizi, outdooru a na internetu. Podpoří ji rovněž komunikace na pobočkách.

Banka na  kampani spolupracovala s kreativní agenturou Yashica. Myšlenka televizního spotu „Jako doma“ vznikla ve spolupráci s agenturou Mustard, na její realizaci se podílela produkční společnost Filmservis, režie se ujal Tomáš Mašín.

Nové internetové bankovnictví bude zpřístupňováno postupně. mBank počítá, že od 1. května jej budou využívat všichni stávající zákazníci společnosti.

-kch-