Ministerstvo spustí kampaň k prevenci rakoviny

čtvrtek, 27. února 2014, 07:23 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ministerstvo zdravotnictví spustí 1. března informační kampaň, jejímž cílem je zajistit větší účast na preventivních vyšetřeních, která dokáží odhalit nádorová onemocnění a podpořit aktivní přístup k péči o zdraví. Kampaň naváže na první část projektu, v níž jsou na preventivní vyšetření postupně adresně zváni klienti všech zdravotních pojišťoven dle stanovených rizikových skupin.

Celorepubliková kampaň, jež je zaměřená na širokou veřejnost, využívá motivu osobního vzkazu s apelem na důležitost preventivního vyšetření, který je předáván nejbližší rodině. Informační kampaní provází známé české osobnosti, které mají ve svých rodinách osobní zkušenost s výskytem rakoviny. Na kampani se tak podílí Chantal Poullain, Ilona Svobodová či Jan Čenský. Herce doplní apely lékařů.

Klíčový vizuál kampaně MZ

Kampaň poběží v televizi, rádiu, tisku, outdooru i na internetu, mimo jiné i prostřednictvím stránky bezrakoviny.cz. Představen bude také krátký vzdělávací film a ve vybraných městech proběhne road show, která potrvá až do první poloviny roku 2015. V rámci road show se budou konat osvětové přednášky pro studenty středních škol a také informační a propagační akce pro obyvatele, součástí bude i poradna.

Pod kampaní je podepsána agentura Ogilvy & Mather. Jak sdělil MediaGuru.cz Tomáš Jung, vedoucí oddělení zdravotních programů Ministerstva zdravotnictví, předpokládané náklady na kampaň jsou ve výši cca 29,9 mil. korun. Na adresné zvaní je vyčleněno maximálně 62,4 mil korun, celkové náklady však budou záležet na počtu obeslaných pojištěnců.

-kch-