Nosková bude moderovat Události v regionech

středa, 26. února 2014, 07:11 Aktuality, TV MediaGuru

Moderátorka České televize Alexandra Nosková v březnu nastoupí do brněnské redakce připravující pořad Události v regionech. ČT se s Noskovou loni v prosinci dohodla na dočasném návratu k dopravnímu zpravodajství poté, co se objevily informace o partnerském vztahu s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem.

Česká televize na konci roku zdůvodnila tuto změnu tím, že nechce, aby byly zavdávány podněty ke spekulacím a dohadům o střetu zájmů. Předtím Nosková uváděla zprávy na ČT24. „Jelikož je Alexandra Nosková zkušenou a profesionální moderátorkou, byla jí nyní nabídnuta pozice jedné z moderátorek brněnských Událostí v regionech, ve kterých dominují lokálně významná témata, a tedy je opět eliminován jakýkoli potenciál pro zpochybnění nestrannosti zpráv," sdělila mluvčí ČT Plívová.

„Považuji Alexandru Noskovou za šikovnou moderátorku a jsem rád, že posílí náš tým," poznamenal k personální změně vedoucí Redakce regionálního zpravodajství Roman Ondrůj. Součástí týmu by se Nosková měla stát od 24. března, upřesnil dnes na Twitteru editor zpravodajství brněnského studia Petr Albrecht.

-čtk-