Žádník: Dvořák nevede ČT dobře, čerpá z rezervy

úterý, 25. února 2014, 10:06 Aktuality, TV MediaGuru

Bývalý šéf stanic ČT Radek Žádník kritizoval před poslanci volebního výboru hospodaření České televize. Domnívá se, že ČT nevzkvétá a že její hospodaření je od roku 2012 na sestupné úrovni. „Od roku 2004 do roku 2011 převyšovaly výnosy ČT náklady a přebytek se ukládal do rezerv. Na konci roku 2011 tvořily rezervy 3,6 mld. Kč. Ekonomická situace se poté prudce změnila a pokračuje doteď,” uvedl Žádník s tím, že na konci roku 2014 zbyde podle jeho slov v rezervním fondu už jen 2,2 mld. Kč.

Podle Žádníka tento vývoj probíhal za „tiché součinnosti Rady ČT”, která na tento problém neupozornila. Podle Žádníka je to i tím, že v Radě chybí ekonom. Proto se domnívá, že by jeho případná účast v Radě ČT prospěla, je totiž vystudovaným ekonomem.

Žádník působil v ČT v době, kdy byl generálním ředitelem Jiří Janeček. Po příchodu generálního ředitele Petra Dvořáka ale z televize odešel pro názorový nesoulad s koncepcí nového ředitele.

Radek Žádník v úterý vystoupil před poslanci volebního výboru v rámci veřejných slyšení kandidátů, ze kterých volební výbor doporučí Poslanecké sněmovně kandidáty pro zvolení do Rady ČT a Rady ČRo. V rámci veřejných slyšení vystoupí cca 60 kandidátů. Veřejná slyšení sledujeme.

-mav-