Amelie v kampani upozorňuje na život s rakovinou

sobota, 01. března 2014, 07:13 Aktuality, Reklama MediaGuru

Občanské sdružení Amelie, poskytující bezplatné služby onkologicky nemocným a jejich blízkým, od poloviny února upozorňuje ve své kampani na problematiku života s rakovinou. Cílem je přesvědčit lidi jednak k finanční podpoře Centra Amelie, jednak vysvětlit potřebu psychosociální pomoci jakožto relevantní součást péče o lidi s rakovinou.

Amelie - klíčový visual

Kampaň poběží na internetu a v tisku až do poloviny března, kdy proběhne druhý ročník projektu Tulipánový měsíc, který se snaží zapojit i širokou veřejnost. Projekt podporuje diagnostická laboratoř BioLab Praha. Pražské školy se budou během měsíce března podílet na přípravě výzdoby onkologických pracovišť, firmy i jednotlivci si mohou zakoupit tulipány v nejrůznějších podobách, a přispět tak na bezplatné služby Centra Amelie. Veřejnost se může zúčastnit přednášek a seminářů na téma: Jak žít s rakovinou? Ptá se nemocný a jeho rodina.

„Tulipán v logu Amelie je křehký jako život s rakovinou. Proto jsme se rozhodli udělat z něj symbol, který by dlouhodobě nesl téma života s touto nemocí,“ vysvětluje Pavla Tichá, zakladatelka Amelie. Slavnostní zahájení proběhne v pražské galerii KusKovu v pondělí 3. března, kde budou do 14. března vystaveny prodejní „tulipánové obrazy a fotografie“ dětí s pražských škol. Přes internet je možné na podporu Amelie koupit i benefiční kytice s tulipány od květinářství Gerbera a rukodělné výrobky s tulipány od příznivců Amelie a dalších organizací z Prahy 8, jejíž městská část převzala záštitu nad tímto ročníkem.

Kreativně se na kampani podílelo studio GAT, o mediální plánování a nákup médií se postarala agentura PHD.

-kch-