Discovery uvede kanál ID Xtra, první ho nabídne O2 TV

středa, 26. března 2014, 12:45 Aktuality, TV MediaGuru

Televizní síť Discovery Networks v regionu střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky (CEEMEA) spustí od 1. dubna nový kanál ID Xtra. V Česku  bude kanál nabízet jako první digitální televize O2 TV.

Nový kanál bude od počátku dostupný na několika důležitých trzích regionu: v Rusku, Maďarsku, Bulharsku, Makedonii, Černé Hoře a na Ukrajině. V dalších zemích regionu bude kanál spuštěn v průběhu roku.

Kanál ID Xtra je určený především pro ženy, zaměří se především na záhady, napětí a drama.

„Záhady a napětí jsou jedním z nejrychleji rostoucích žánrů na placených televizních kanálech. Podle rozsáhlých průzkumů a našich zkušeností ze západních trhů je tento typ obsahu atraktivní primárně pro ženské publikum a poutá diváky k obrazovce po delší dobu než jiná programová nabídka – až na 50 minut,“ řekl Paul Welling, zodpovědný za kanály Discovery Networks v regionu střední a východní Evropy.

„Diváci O2 TV mohou nový kanál zaměřený zejména na dámské publikum sledovat od 1. dubna 2014. ID Xtra se automaticky objeví v balíčcích Filmy a Filmy Plus v noci z 31. března na 1. dubna,” doplnil David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností.

-mav-