Harmonie TV startuje v pražském pozemním vysílání

úterý, 04. března 2014, 17:51 Aktuality, TV MediaGuru

V pozemním vysílání v Praze a okolí lze ode dneška naladit stanici Harmonie TV, která se zaměřuje na hudbu, sport a zábavu. Pokrytí stanice dosud dostupné v kabelových a internetových sítích se má do budoucna dál rozšiřovat. Informoval o tom provozovatel multiplexu, společnost Prague Digital TV (PDTV).

Program si nově mohou naladit diváci v pozemním vysílání v hlavním městě a části středních Čech. „Tímto krokem Harmonie TV zprostředkuje příjem jejího programu mnoha dalším divákům. Současně hodlá prostřednictvím inovované programové skladby ovlivnit i strukturu diváků a snížit cílovou skupinu na přibližně 35+," uvedl ředitel televize Jiří Heger s tím, že televize by ráda v blízké budoucnosti terestriální vysílání dále rozšiřovala.

Harmonie TV podle informací na webu přináší pořady o bydlení, zahradě a zdraví, životním stylu, cestování doma i po světě. Mezi pilíře vysílání patří pořady se slavnými a zajímavými osobnostmi, přenosy ze zajímavých sportovních a kulturních akcí a soutěže o ceny. Televize rovněž informovala, že v souvislosti s rozšířením připravuje novou grafiku i pořady a jedná o zakoupení vysílacích práv na zajímavé české filmy.

Kapacita regionálního multiplexu je podle PDTV nyní plně využita. „Obsah šířený na kanále 46 dává zcela zřetelnou odpověď na otázku efektivity využívání kmitočtového spektra, která je v odborných kruzích předmětem diskusí," poznamenal jednatel společnosti Prague Digital TV Petr Formánek. Televizní síť nyní kromě Harmonie TV zahrnuje stanice Metropol TV, Noe TV, KINOSVĚT, Retro Music TV, regionalnitelevize.cz, Fajnrock TV, TV Regina a Rádio Dechovka.

-čtk-