M.Singer: MTG se nestahuje z trhů, kde je č.1 nebo č.2

středa, 12. března 2014, 14:16 Aktuality, TV MediaGuru

Strategií společnosti MTG obvykle není stahovat se z trhů, na kterých je číslo jedna nebo číslo dvě, řekl v rozhovoru pro MediaGuru.cz výkonný viceprezident společnosti pro střední a východní Evropu Marek Singer. MTG je polovičním vlastníkem televize Prima.

„Zájem o Primu je neustále, to není nic výjimečného. Nemůžu mluvit za majitele, ale není strategií firmy stahovat se z trhů, kde je číslo jedna nebo dvě. Může se stát – a už se to stalo – že MTG se stáhlo ze Slovinska. To bylo pragmatické rozhodnutí, protože není cílem mít vlaječku v každé evropské destinaci, ale cílem je mít dobrý byznys s perspektivou. Stát se to může, ale Česko tím příkladem není," uvedl Singer.

Právě o možné změně vlastníka druhé největší komerční televize v Česku se v souvislosti se změnami vlastnictví českých médií mluví.

Podle Marka Singera má MTG zájem vstoupit na další trhy v regionu střední a východní Evropy, kde zatím není aktivní.

Do MTG nastoupil letos na začátku roku 2014 Pavel Krbec, který má na starosti řízení nových médií MTG ve středoevropském a východoevropském regionu. Krbec, který stál u zrodu placené online služby Voyo.cz, věří společně se Singerem v prosazení placeného online obsahu i v Česku.

Celý rozhovor zde.

-mav-