Noc reklamožroutů je dnes večer v Hostivaři

středa, 26. března 2014, 07:56 Aktuality, Reklama MediaGuru

Přes 300 reklam z pěti desítek zemí uvede dnes večer v multikině Premiere Cinemas Hostivař v Praze 10 světová zábavná show Noc reklamožroutů. Půjde o výběr toho nejlepšího z minulých let, reklamy nám dobře známé i naprosto neznámé, reklamy originální, dramatické, vtipné i dojemné.

Podle pořadatelů mají prý některé reklamní spoty rozpočet větší než běžný český film (video Cartier), jiné sází na světové celebrity (video Got Milk), další útočí na emoce (video Peugeot) a většina je prostě zábavná (video Carlton).

Do letošní kolekce nominovala tři české zástupce Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace na základě výsledků mezinárodní soutěže kreativity v reklamě Zlatá pecka. Jsou to reklamy na Škodu, Staropramen a T-Mobile.

Pro ty, pro které by pětihodinová projekce byla příliš dlouhá, si může odskočit z kinosálů do foyer, kde se uskuteční párty s barmanskou show a stánky partnerů nabídnou nejrůznější produkty.

O týden později, tedy 2. dubna, se reklamní tour přesune do Brna, kde se poprvé bude konat v kině Scala. Další středu, tedy 9. dubna, budou mít reklamožrouti olomouckou premiéru v Premiere Cinemas Olomouc.

Noc reklamožroutů je světová reklamní show s dlouholetou tradicí. Její zakladatel Jean-Marie Boursicot ji poprvé představil v roce 1981 a z rodné Francie se velmi rychle rozšířila do zbytku světa. Každý rok ji navštíví více než 300.000 zájemců.

-čtk-