Průzkum: Lékáři hledají informace spíš na internetu

pondělí, 10. března 2014, 09:22 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Odborné lékařské informace vyhledává téměř polovina lékařů na internetu (47 %), ukázala anketa lékařského portálu www.proLékaře.cz, kterou zpracovala agentura ppm factum. K souběžnému vyhledávání informací v tisku a na internetu se hlásí 35 % lékařů.

92 % lékařů na internetu vyhledává především odborné informace a 80 % dotazovaných čte odborné časopisy online. Tuzemští lékaři čtou odborný obsah webových stránek nejčastěji v češtině, ale nebrání se ani cizojazyčným, zejména anglicky psaným zdrojům. Alespoň občas prohlíží anglicky psané odborné weby celých 84 % lékařů.

Přestože notebook (84 %) a v závěsu za ním stolní počítač (63 %) nadále vévodí jako způsob prohlížení internetu, 41 % českých lékařů už vlastní chytrý telefon.

Kde čtou čeští lékaři odborné lékařské informace?

Zdroj: ppm factum, (n = 447, údaje v %)

Kompletní průzkum je možné stáhnout zde.

Výzkumné šetření (anketa) proběhlo mezi lékaři a vysokoškolsky vzdělanými pracovníky ve zdravotnictví (n = 447) během zimy 2013 formou on-line dotazování na serveru www. prolekare.cz, který registruje více než 12 000 českých lékařů. Data zpracovala společnost ppm factum research.

-mav-