Staropramen spouští k výročí geocachingovou hru

středa, 12. března 2014, 12:32 Aktuality, Reklama MediaGuru

U příležitosti svého 145. výročí spouští Staropramen kontaktní kampaň na Facebooku, která doplňuje nadlinkovou komunikaci, jež probíhá od půlky února. Kontaktní kampaň spočívá v celorepublikové soutěži „Hledej 145 sudů Staropramen“, založené na principech geocachingu. V období od 12. března do 5. dubna bude ukryto ve vybraných městech po celé republice 145 výherních poukazů, které budou moci soutěžící najít podle GPS souřadnic.

Úkolem soutěžících bude rozluštit a využít nápovědy zveřejňované od středy 12. března na facebookovém profilu Staropramenu a na webu www.145let.cz. „Nápovědy budou mít vztah k pivovaru, značce a jejich historii. Podle nápovědy a zadaných souřadnic se musí účastníci hry dostat na místo, kde je skryt výherní poukaz,“ popisuje Michal Šlechta, manažer značky Staropramen. Na výherce čeká třicetilitrový pivní sud. Soutěž zajišťuje agentura PR Konektor.

Kromě této aktivity plánuje společnost během letošního roku podpořit zejména své ležáky a v loňském roce uvedenou Sládkovu limonádu. V dubnu představí produktovou novinku. I letos se bude nadále spojovat značka Staropramen s hudebními festivaly.

Pivovary Staropramen za loňský rok prodaly celkem 3,14 mil. hl piva, což je o 1 200 hl více než v loňském roce. Meziroční nárůst podílu společnosti v off-trade na českém trhu rostl o 1,3 %, v on-trade o 0,4 %. Pivo Staropramen je distribuováno ve 38 zemích světa, v loňském roce nově vstoupilo do Finska, Běloruska, Spojených arabských emirátů.

-kch-