Y&R se neúčastní letošního ročníku Louskáčka

čtvrtek, 13. března 2014, 13:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kreativní agentura Young & Rubicam se rozhodla omluvit se z letošních cen Louskáček, nově přejmenovaných na Art Directors Club Creative Awards, které se vyhlašují ve čtvrtek 13. března. Důvodem je nejistota změn, které pořadatelé letošního ročníku soutěže provedli.

Tiskové prohlášení agentury Y&R

Počkáme, jestli ADC Creative Awards zůstanou Louskáčkem

(Y&R si dává pauzu)

Pro letošní ročník soutěže reklamní kreativity pořádané Art Directors Clubem (někdejší Louskáček) jsme jako agentura poslali pořadatelům omluvenku. Důvody, které nás k tomu vedly, pramení z naší úcty a respektu k celé dosavadní historii této soutěže a ke všem našim trofejím, jež jsme v ní za ta léta vybojovali.

Na každou z oněch více než šedesáti sošek, které máme vystaveny v agentuře, jsme náležitě hrdí a pro náš tým jsou obrovskou motivací. Protože si ale nejsme jisti, co změny, které pořadatelé od letošního ročníku soutěže provedli, přinesou a zda sošky, které se budou rozdávat letos, budou mít stejnou váhu jako ty minulé, je pro nás nejférovějším řešením dát si pauzu.

Možná se mýlíme a čas naše obavy rozptýlí; v takovém případě se do soutěže rádi zapojíme v některém z příštích ročníků. Do té doby svou energii budeme upírat k jiným soutěžím, na nichž se cítíme dobře.

Agentura Young & Rubicam se v posledních letech řadí k nejúspěšnějším kreativním agenturám v České republice. V loňském i předloňském roce jako jediná česká agentura bodovala na nejprestižnějším reklamním festivalu Cannes Lions.

-kch-