Avon Pochod se letos uskuteční 14. června

pátek, 11. dubna 2014, 16:53 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kosmetická společnost Avon pořádá 14. června tradiční Avon Pochod proti rakovině prsu, kterého se v loňském roce zúčastnilo 18 tisíc lidí. „Jsme velmi hrdí na to, že Avon Pochod je největší charitativní akcí svého druhu v České republice. V letošním roce máme za cíl upozornit na to, že jen polovina žen se věnuje prevenci, což je alarmující,“ uvedla generální ředitelka Avon Cosmetics pro Českou republiku a Slovensko Andreea Moldovan.

Jako vstupenka na letošní 14. ročník opět poslouží speciální Tričko proti rakovině prsu, které bylo vybráno veřejným hlasováním. Autorkou dámského trička s názvem Voda je návrhářka a studentka Vyšší školy oděvního návrhářství v Praze 7 Lucie Bendlová. Od 1. května budou k dostání v síti partnerů Avon Pochodu, např. na zoot.cz, ve vybraných prodejnách C&A a Scan quilt, na scanquilt.cz, v obchodní síti Home&Cook nebo v areálu Žlutých lázní.

Výtěžek z prodeje triček a předmětů se symbolickou růžovou stužkou bude věnován partnerským organizacím bojujícím proti tomuto onemocnění – Alianci žen s rakovinou prsu, Mamma Help a Asociaci mamodiagnostiků.

Pro zájemce bude připravena alternativa v podobě ranního Avon předBěhu s Ivou Pazderkovou, který bude probíhat v obráceném směru Avon Pochodu. Během roku se uskuteční v šesti českých městech také večerní Avon Běh v rámci GP Batteries Night runu. Novinkou letošního pochodu jsou balónkové víly, které budou vybírat dobrovolné příspěvky za balónky.

Partnerská společnost Nutrend uvádí při této příležitosti na trh sportovní láhev a limitovanou edici pramenité vody Nutrend Aqua, která se během pochodu může proměnit v rumbaláhev, sloužící k tomu, aby byl pochod dobře slyšet. Zarazické vinařství připravilo pro Avon Pochod víno Cuvée Naděje.

Avon Pochod podpoří komunikační kampaň s ambasadorkami projektu ve zmíněném tričku, které budou navíc držet v rukou bílou masku – symbol letošního ročníku. Se sloganem „Před rakovinou prsu se neschováš“ chce vyjádřit nutnost neuhýbat před screeningovým a mamografickým vyšetřením prsu.

Novými tvářemi pochodu se staly Markéta Hrubešová a Lenka Filipová. Kampaň bude k vidění na televizních stanicích Prima a Prima love, jež je hlavní mediální partner pochodu. Hudební promo – hymnu akce písně Budu tu stát Moniky Absolonové a Davida Deyla – Avon Pochodu odvysílá televizní stanice Óčko, kde rovněž poběží zdravice některých ambasadorek. Pochod podpoří i rádio Frekvence 1. Kampaň bude rovněž probíhat i v outdooru a tisku.

-kch-