Botas otvírá novou prodejnu, zahájí kampaň

úterý, 29. dubna 2014, 07:47 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Po téměř šestileté spolupráci s tradiční českou obuvnickou firmou Botas startují designéři Jan Kloss a Jakub Korouš oficiální zastoupení značky Botas 66 v podobě oficiálního webu a kamenné prodejny v Praze.

Nový obchod a vůbec směřování značky Botas 66 se zaměří především na podporu vlastní produkce: „V budoucnu chceme značku prezentovat s větším důrazem na její tradici, historii, ruční výrobu a kvalitu,“ řekl designér Jan Kloss. Práce na značce Botas zahrnuje i tvorbu a rozvíjení vlastního charakteristického vizuálního stylu značky a způsobu její komunikace.

Aktuálně byla dokončena nová kampaň „Best Friends Forever“, startují nové stránky botas66.com a připravují se další projekty.

Botas - Best Friends Forever
Botas - Best Friends Forever
Botas - Best Friends Forever

Po více než roční pauze od uzavření Botas Concept Store (dříve 66 Gallery), přichází nový vlajkový obchod v Praze na Žižkově, tentokrát v režii původních iniciátorů značky, designérů Jana Klosse a Jakuba Korouše. Kromě prodejního účelu bude prostor sloužit jako celkové zázemí značky Botas 66 – studio pro navrhování nových kolekcí, workshopy nebo možnost nahlédnutí do procesu designu a výroby pro návštěvníky. Interiér obchodu navrhlo studio deFORM, držitelé ocenění Czech Grand Design v kategorii Objev roku.

Prodejna Botas 66

Sportovní obuv značky Botas, konkrétně legendární model z roku 1966 později nazvaný Classic, si v roce 2008 vybrali Jan Kloss a Jakub Korouš, tehdejší studenti grafického designu na pražské Vysoké škole uměleckoprůmyslové (UMPRUM), jako základ pro svůj školní projekt. Jeho podstatou byl redesign modelové řady Botas Classic a návrh nového vizuálního stylu včetně obalového řešení. S projektem vyhráli první cenu v soutěži European Design Awards (ED-Awards) a navázali přímou spolupráci s firmou Botas. Ta vyvrcholila v roce 2009 uvedením první společné kolekce prezentované pod vlastním názvem Botas 66.

Model Botas 66

-mav-