ČT vypíše řízení na nového ředitele ČT Brno

středa, 09. dubna 2014, 14:22 Aktuality, TV MediaGuru

Generální ředitel České televize Petr Dvořák chce seznámit Radu České televize v jejím obměněném složení s dlouhodobými plány televize v následujících pěti letech. Prezentace se bude týkat programu, vlastní tvorby, zpravodajství či hospodaření. Dvořák to uvedl na zasedání rady.

Česká televize podle Dvořáka také chce v dohledné době vypsat výběrové řízení na nového šéfa brněnského studia, a to nejpozději do 14. dubna. Na začátku června by mělo mít vedení k dispozici finální kandidáty včetně referencí. Konkurz uskuteční jako interní a ve více kolech. Současný ředitel brněnského studia Karel Burian má být ve funkci do poloviny letošního roku.

Dlouhodobé plány podle šéfa ČT budou rozdělené do čtyř pilířů, a to program a měření hodnoty, zpravodajství, publicistika a regiony, dále vlastní tvorba a výroba a jako poslední finance, hospodaření a právní rámec. Dvořák chce, aby se s dlouhodobými záměry seznámili především noví členové, kteří se dnes pravidelného zasedání zúčastnili poprvé.

Do Rady ČT poslanci v březnu zvolili redaktora ČRo Jana Bednáře, filosofa a publicistu Michaela Hausera, bývalého rektora Vysoké školy ekonomické Richarda Hindlse, novináře internetového deníku Referendum Vratislava Dostála, novináře Luboše Beniaka a bývalou poslankyni KSČM Ivanu Levou. Rada je tak nyní kompletní.

-čtk-