Lidl vede na FB mezi řetězci s potravinami

čtvrtek, 24. dubna 2014, 17:28 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Lidl překročil 27. února 2014 hranici 10 milionů fanoušků na sociální síti Facebook, a dostal se tak v Evropě do čela potravinových řetězců, což dokládá i studie „Lidl Now #1 European Food Retailer on Facebook” od Socialbakers, jež se zabývá monitoringem sociálních médií.

Pořadí prvních tří maloobchodních řetězců s potravinami

 

Zdroj: Socialbakers (k 28. únoru 2014)

 

Lidl odstartoval svoji aktivitu na sociálních sítích spuštěním stránky v Německu. V září 2011 ho následovalo dalších sedm zemí (Velká Británie, Španělsko, Irsko, Nizozemsko, Chorvatsko, Rumunsko a Finsko). Postupně, až do dubna 2013, spouštěly svoji oficiální facebookovou stránku další země. V České republice spustila společnost Lidl svůj oficiální profil v březnu roku 2013.

Dnes má společnost Lidl celkem 26 profilů na sociální síti Facebook a celá komunita čítá přes 10,2 milionů fanoušků. Z celkového počtu uživatelů Facebooku dané země tak připadá průměrně 5,9 % fanoušků na stránku Lidlu. Český profil získal za rok přes 222 tisíc fanoušků.

Lidl vévodí statistikám nejen co do počtu fanoušků. Podle studie Socialbakers vede mezi evropskými řetězci i v počtu interakcí (Engagement) a také v počtu zodpovězených dotazů.

Lidl se snaží své FB fanoušky co nejvíce zapojovat. „Pro naše fanoušky neustále vymýšlíme netradiční soutěže a kvízy, ať už na aktuální téma nebo na podporu našich tematických týdnů“, říká Jitka Vrbová, tisková mluvčí společnosti Lidl ČR. V některých zemích byli fanoušci zapojeni do vývoje nových produktů, do charitativních projektů, podíleli se na vytváření akčních nabídek či například rozhodovali, které zboží by chtěli v prodejnách Lidl najít.

-kch-