O Cannes bojuje letos v Young Lions 74 týmů

pátek, 11. dubna 2014, 10:14 Aktuality, Reklama MediaGuru

O možnost zúčastnit se finále na mezinárodní reklamní festival Cannes Lions se utká v národním kole soutěže Young Lions celkem 74 týmů, což je o 11 týmů více než v loňském roce. „Ukazuje se, že změna v kategorii Cyber tuto kategorii pro soutěžící výrazně zatraktivnila,“ říká René Jež ze společnosti Flemedia, která je oficiálním reprezentantem festival Cannes Lions pro Českou republiku.

Do kategorie Cyber se letos přihlásilo 25 týmů (loni pouze 7), do Médií 26 týmů (loni také 26) a do Printu pouze 23 týmů (loni 30).

V Young Lions, soutěži určené mladým profesionálům v oblasti marketingové komunikace, soutěží dvoučlenné týmy do 28 let včetně. Soutěžící mají po zadání briefu 24 hodin na jeho zpracování a dodání finálního výstupu podle zvolené kategorie. V kategorii Media mají za úkol vytvořit návrh komunikačního konceptu, popsat jej na deseti stránkách prezentace v PowerPointu a v pěti minutách ho odprezentovat porotě. V kategorii Print vytváří tiskový inzerát. V kategorii Cyber došlo letos ke změně a místo banneru budou navrhovat integrovanou kampaň v sociálních médiích, která využije aspoň tři různé sociální platformy. Svůj návrh pak musí popsat v prezentaci.

České týmy v posledních třech letech přivezly z Cannes tři medaile – bronzovou ze Cyberu a dvě zlaté z Médií, což je řadí k absolutně nejúspěšnějším zemím. V národním kole se letos soutěží ve třech kategoriích. – Cyber, Media a Print.

-kch-