Prague Pride spouští online kampaň Odpustkomat

úterý, 22. dubna 2014, 10:56 Aktuality, Reklama MediaGuru

Spolek Prague Pride, jenž se zaměřuje na osvětu a podporu práv gayů a leseb, bisexuálních a transgender osob, spustil o uplynulém víkendu online kampaň nazvanou Odpustkomat, která využívá strategie prodeje odpustků. Cílem fundraisingové kampaně je získat finanční prostředky na organizaci LGBT festivalu Prague Pride, který se v Praze uskuteční od 11. do 17. srpna.

Při přípravě webu se spolek inspiroval postojem homofobní části české společnosti, která počínání či samotnou existenci LGBT osob považuje za hříšné. „Jsme přesvědčeni, že LGBT komunitu Odpustkomat dobře pobaví. Hříchy jsme ale zvolili tak, abychom oslovili i heterosexuální část populace,“ řekl předseda Prague Pride Czeslaw Walek.

Odpustkomat obsahuje různé bizarní položky jako: Ještě pořád bydlím matkou, Letos jsem si koupil teprve patery boty, Ohrožuji tradiční rodinu apod. Jednotlivé hříchy lze zaklikat a výslednou částku zaplatit kartou online. Vyrozumění o odpustku podepsané předsedou Prague Pride je okamžitě po platbě připraveno ke stažení. Jediný hřích, který nelze vykoupit odpustkem, je praktikování nechráněného sexu. U této položky Odpustkomat místo finanční částky nabízí proklik na www.hiv-testovani.cz.

Web Odpustkomatu připravilo studio pro vývoj webových a mobilních aplikací Pink Future.

-kch-