Slovenský systém Piano Media je prý na prodej

úterý, 01. dubna 2014, 18:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Slovenský systém zpoplatnění internetového obsahu Piano Media, přes který nakupují elektronické předplatné třeba čtenáři amerického časopisu Newsweek, je údajně na prodej. S odvoláním na vedení společnosti o tom v úterý informoval server deníku E15.

„Jednání probíhají. Vzhledem k tomu, že ještě nebyla ukončena, ale nemohu poskytnout bližší informace,“ uvedl slovenský šéf společnosti Piano Media Michal Králik. Podnik byl zpočátku financován z investičních fondů a postupně přerostl v mezinárodně působící firmu.

Novým investorem by se podle E15 mohla stát nejmenovaná rakouská firma, není ale jasné, jak velký podíl by mohla získat. Podle Králika se transakce domlouvá pouze na úrovni členů představenstva společnosti, detaily firma zveřejní až po případném završení jednání. „Hodnota Piana, stejně jako chystané transakce, tak zůstává neznámou,“ připustil server.

Slovenská společnost Piano Media působí na mezinárodním trhu téměř tři roky. Nabízí zatím tři národní systémy: na Slovensku, ve Slovinsku a v Polsku a vedle toho několik individuálních řešení. Spolupracuje s více než 80 různými on-line značkami, mezi nimiž jsou deníky, týdeníky, ale i rádia a televizní stanice.

Podle Králika se loni společnosti podařilo rozšířit klientelu o několik evropských a světových vydavatelství, takže výsledkem byl růst a diverzifikace tržeb. Své hospodářské výsledky firma nezveřejňuje.

-čtk-