United Islands spouští rekordní sbírku na HitHitu

pondělí, 14. dubna 2014, 14:48 Aktuality MediaGuru

Open air hudební festival United Islands of Prague se v letošním roce rozhodl uspořádat veřejnou sbírku na svou hlavní scénu, která by měla být v lokalitě Kinského zahrady. Jedenáctý ročník festivalu, který se bude konat 19.–21. června, spustí v pondělí 14. dubna rekordní sbírku na českém crouwdfundingovém serveru HitHit.cz, kde se bude do 25. května snažit vybrat 1,6 milionu korun.

„Po deseti letech chceme festival posunout někam dál,“ vysvětluje producent festivalu David Gaydečka a dodává: „Jednou z inspirací pro další rozšíření a zlepšení festivalu pro nás byl projekt Pono Music Neila Younga na Kickstarteru.“ Nejnižší částka příspěvku je stanovena na 100 korun, za níž příznivci dostanou dvoudenní vstupenku do Kinského zahrady v hodnotě 250 korun. Za vyšší příspěvky mohou fanoušci ke vstupenkám získat například láhev vína, připravena je i možnost vyzkoušet si některou z festivalových rolí, například stát se na jeden den hosteskou, barmanem, bedňákem či postarat se o jednu z vystupujících kapel. Pro nejštědřejší dárce zahraje na soukromé akci kapela Voila!.

Sbírku na HitHitu podpoří kampaň zejména na internetu. Doplní ji komunikace v outdooru, tisku a rádiu. Od konce května začne festival komunikovat svůj program. Během tří bude odehráno na osmi open air pódiích a v pražských klubech na 140 koncertů, na nichž vystoupí mimo jiné například Bajofondo, Ella Eyre, Childhood, Ritchie Ruftone či Dena.

vizuál ke kampani na sbírku United Islands of Prague na HitHit.cz

-kch-