Projekt Veselovského a Drtinové zahájí v úterý 27.5.

pátek, 23. května 2014, 13:36 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Internetový projekt DV TV, jehož tvářemi jsou bývalí moderátoři České televize Daniela Drtinová a Martin Veselovský, má spustit vysílání v úterý 27. května. Informovali o tom dnes na webu a na sociálních sítích. Projekt vznikl ve spolupráci s vydavatelstvím Economia na základě tříleté smlouvy.

"Začínáme v úterý 27.5. ve 21:00," objevilo se dnes na webu tohoto projektu a na facebookovém a twitterovém účtu.

Videoobsah bude vytvářet společnost Diskurz TV, která vznikla kolem skupiny moderátorů a editorů původně z České televize. Na webu chce nabízet rozhovory se zaměřením na aktuální politické a ekonomické události a významná společenská témata. Projekt je založen na pravidelném denním vysílání, první rozhovor by diváci mohli zhlédnout v úterý večer. Videa budou šířena zdarma.

Generální ředitel Economie Kamil Čermák na začátku měsíce uvedl, že původní zpravodajsko-publicistický videoobsah, který by byl určený primárně pro web, zatím v ČR v této podobě nikdo nevyráběl. "Ze světa přitom víme, že podobné projekty mohou být velmi úspěšné. Navázali jsme spolupráci se zkušenými profesionály a věřím, že společně máme velkou šanci uspět," uvedl Čermák.

Projekt počítá rovněž se spoluprací s novinářskými osobnostmi Economie. Společnost, kterou vlastní podnikatel Zdeněk Bakala, vydává mimo jiné deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt a provozuje zpravodajský server iHned.cz. Dceřiná firma Centrum Holdings je provozovatelem on-line titulů Aktuálně.cz a Deník Insider. 

-čtk-