Železný definitivně opouští Soukupovu skupinu

úterý, 20. května 2014, 06:13 Lidé, TV MediaGuru

Podle serveru iHned.cz nebude ani strategickým ředitelem Empresa Media.

Vladimír Železný odchází z TV Barrandov a z mediální skupiny Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa. Nebude ani ředitelem rozvoje mediální skupiny, jímž se měl stát poté, co byl odvolán z pozice šéfa stanice. Informoval o tom server iHned.cz.

Zpráva není překvapivá, pravděpodobnost, že by Železný po odvolání z pozice generálního ředitele TV Barrandov zůstal ve strategické pozici společnosti Empresa Media, se od začátku nejevila jako příliš reálná.

„Nakonec jsme se nedohodli. Pan Železný už není zaměstnancem v žádné mojí společnosti," cituje iHNed.cz Jaromíra Soukupa, majitele firmy Empresa Media, která televizi vlastní. Podle Železného k dohodě nedošlo, protože vlastník nesplnil podmínky, jež původně navrhoval. Pozici šéfa rozvoje televize označil za „prázdnou funkci".

Železný do čela TV Barrandov nastoupil loni v listopadu, kdy oznámil cíl zvýšit divácký podíl stanice nad deset procent. Prvním měsícem změn, které Železný začal prosazovat, měl být březen s cílovou průměrnou sledovaností na úrovni 5 %. V průběhu března ale Železný post ředitele TV Barrandov nečekaně opustil.

Společnost Empresa Media až po týdnu kolujících informací o Železného konci uvedla, že se posouvá na pozici ředitele strategického rozvoje Empresa Media. Krátce po tomto „povýšení” ale stáhla z obrazovky jeho pořad Volejte Železnému. Novou generální ředitelkou TV Barrandov se stala Marcela Hrdá.

Ve skupině Empresa Media jde o další personální změnu. Ke konci dubna odešla z pozice výkonné ředitelky Kateřina Jelínková. Generálním ředitelem Empresa Media byl jmenován Daniel Köppl. Nejnověji Jaromír Soukup rozhodl o změně ve vedení inzertní společnosti Media Master, když z jejího čela odvolal Ivo Jeráka.

-mav-, -čtk-