Železný nesouhlasil s některými pořady TVB

čtvrtek, 15. května 2014, 11:09 Aktuality, TV MediaGuru

S některými novinkami v programovém vysílání TV Barrandov nesouhlasil tehdejší generální ředitel Vladimír Železný. Řekl to serveru iHned.cz.

„Pořady, které byly teď rušeny a které byly problémem, tak nesouvisely s mými zásahy. A to byl zejména Babinec, který to srážel velmi dramaticky dolů a proti jehož uvedení do schématu já jsem zásadně byl," uvedl pro iHned.cz Vladimír Železný. „To byl nápad vedení. Opravdu to nebyl můj nápad," dodal.

Babinec vysílal Barrandov každý všední den v podvečer. Na pořad, který se věnoval výhradně ženským tématům a kterým provázela mimo jiné Olga Šípková, se dívalo jen několik desítek tisíc diváků, připomíná server.

Železný také tvrdí, že nesouhlasil ani se zavedením amerického seriálu o hasičích Chicago Fire. Ten byl vysílán ve středečním prime-time.

Železný z funkce generálního ředitele TV Barrandov náhle odešel v průběhu března. Březen měl být přitom prvním měsícem, na kterém se měly odrazit zavedené změny v programovém schématu TV Barrandov. Cílem bylo dosažení 5% hranice. Té se však televizi dosáhnout nepodařilo. Po odchodu Vladimíra Železného byly ale dubnové výsledky mírně lepší – oproti březnu si televize polepšila o 0,2 procentního bodu a duben ukončila s průměrným podílem 4,7 %.

-mav-