Axel Springer expanduje s e-commerce platformou

pátek, 27. června 2014, 19:56 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Vydavatelství Axel Springer, provozující největší německé deníky a donedávna vlastník českých deníků Blesk a Aha!, vstupuje prostřednictvím své dceřiné společnosti Visual Meta do zemí Asie, Jižní Ameriky a Ruska. Visual Meta provozuje pod značkami ShopAlike a LadenZeile internetový nákupní portál založený na vizuálním vyhledávání.

V současnosti Visual Meta provozuje své nákupní portály v devatenácti zemích. Portály fungují jako virtuální výloha, kde různě specializované e-shopy prezentují své produkty od módy až po nábytek. Portál umožňuje pomocí pár kroků expandovat lokálním e-shopům do dalších zemí a koncovým zákazníkům usnadnit a zvýšit výběr zboží. V České republice platforma působí pod značkou ShopAlike.cz na webu, ale i přes mobilní aplikace.

Počátkem roku 2014 začala jeho expanze do Ruska a Indie. Od 23. června mají možnost profitovat z široké produktové nabídky i zákazníci v Brazílii na portále UmSoLugar.com.br, jehož název v překladu znamená „místo pro cokoliv“. Tento portál se zároveň stává příležitostí i pro české obchodníky, jak svým zbožím oslovit miliony brazilských zákazníků bez nutnosti zakládat pobočky na druhém konci světa.

Společnost Visual Meta byla jako start-up založena v lednu 2009 Robertem M. Maierem a jeho společníkem Johannesem Schabackem. V prosinci 2011 odkoupil jeho majoritní podíl mediální koncern Axel Springer AG, který start-up zařadil do svého „Performance Marketing“ portfolia.

-kch-