ČRo připravuje tendr na šíření vysílání ve VKV

středa, 25. června 2014, 16:35 Aktuality, Rádio MediaGuru

Český rozhlas připravuje výběrové řízení na šíření vysílání v pásmu velmi krátkých vln. Cílem je mimo jiné zjednodušit smluvní vztah s nynější víc než čtyřicítkou dodavatelů. Na zasedání Rady Českého rozhlasu to řekl generální ředitel Peter Duhan. 

"Český rozhlas v tendru spatřuje pouze výhody," řekl Duhan, podle kterého by objem zakázky měl odpovídat dosavadnímu rozsahu zhruba 150 milionů ročně. Tendr má být na deset let, smluvní vztah bude moci být vypovězen, upřesnil. 

Generální ředitel radu upozornil, že vypsání nového tendru nemá znamenat polevení v dosavadní aktivitách směřujících k digitalizaci rozhlasového vysílání. Rozhlas má podle něj koncepci, za níž je zodpovědný náměstek pro správu a provoz Michal Koliandr. 

S podrobnými podmínkami hodlá vedení rozhlasu uchazeče seznámit poté, co budou podmínky výběrového řízení projednány s dozorčí komisí. Podle informací náměstka pro regionální vysílání Jana Menegera má umožnit například lepší lokalizaci vysílání, a to díky využití optických vláken namísto dosavadní satelitní distribuce. Smlouva má také umožnit lepší kontrolu nad monitorováním vyzářeného výkonu. 

-čtk-