Hospodářské noviny sázejí v komunikaci na osobnosti

středa, 04. června 2014, 11:11 Aktuality, Tisk MediaGuru

Novou fázi kampaně spustily při příležitosti obsahových a strukturních změn deníku Hospodářské noviny. Komunikace se opírá o zdůraznění osobností, které deník připravují a zároveň osobností, které deník čtou. Vizuál doprovází slogan „Osobnosti je píší, osobnosti je čtou" a hlavní roli v něm hrají zástupci deníku – např. šéfredaktor HN Martin Jašminský, nebo šéf iHned.cz Miloš Čermák vždy ve společnosti významných zástupců profesních nebo společenských skupin - např. Zbyněk Frolík – zakladatel a generální ředitel skupiny Linet, Blanka Říhová – imunoložka, Josef Veselka – kardiolog, Dean Brabec – Managing partner CEE či Arthur D. Little, prezident Klubu finančních ředitelů).

Kampaň probíhá v titulech vydavatelství Economia, na internetových portálech skupiny a v sítích sklik.cz a Google, na venkovních plochách typu CLV a obrazovkách LCD a v rádiích Radiožurnál, BBC a Rádio Impuls.

Na červnovou část kampaně by měly navázat další fáze o prázdninách a na podzim. Koncept vznikl inhouse, pod finálním zpracováním je podpesána agentura Comtech.

Osobnosti společenského života se objevují také v nových vizuálech Lidových novin. Rovněž LN prošly na začátku května změnami, kdy přešly ze dvou sešitových vydání na jeden. Nově staví na komunikačním sloganu „Noviny, jak mají být".

HN_Jasminsky

HN_Cermak

-mav-