Kreslíř Kemel přechází z MF Dnes do Práva

čtvrtek, 26. června 2014, 16:59 Aktuality, Tisk MediaGuru

Kreslíř Miroslav Kemel od července opouští Mladou frontu Dnes a nastupuje do deníku Právo. V Mladé frontě Dnes jej vystřídá Václav Teichmann, který pro list již před lety kreslil. Na Facebooku o tom informovali MfD a Kemel, který v Právu zaujme místo uvolněné po Vladimíru Renčínovi. Právo na serveru Novinky.cz uvedlo, že důvodem pro ukončení spolupráce s Renčínem jsou vážné zdravotní důvody autora. Renčín v redakci Práva působil 13 let, během nichž publikoval na čtyři tisíce kreseb. 

Miroslav Kemel pro MfD pracoval od roku 2004. Za sebou má rovněž spolupráci s Lidovými či Hospodářskými novinami. Svůj první vtip v někdejším deníku Práce publikoval v roce 1987, v satirickém týdeníku Dikobraz se poté poprvé prosadil v roce 1989. Padesátiletý vystudovaný stavař pořádá výstavy, od roku 2009 vystupuje rovněž jako písničkář.

Václav Teichmann publikoval poprvé ve Svobodném slovu a Divadelních novinách. V 80. letech odešel do exilu. Své kresby vystavoval například ve Skandinávii či Japonsku. Své kresby publikoval v MF Dnes, Reflexu či Hospodářských novinách. Je prvním Čechem, který získal cenu v soutěži kreslířů profesionálů World Press Cartoon.

-čtk-