Óčko stáhne Sexy game, ohrazuje se proti reportáži

úterý, 24. června 2014, 18:33 Aktuality, TV MediaGuru

Televizní stanice Óčko v úterý potvrdila, že z vysílání dočasně stáhne pořad Sexy game, který nevyrábí, ale přejímá od společnosti Telemedia Interactv Production Home Limited. K reakci dochází na základě reportáže internetové televize Stream.cz (patří pod Seznam.cz), kterou odvysílala minulý týden.

Reportáž poukázala na nemožnost účastníků soutěže Segy game dovolat se do studia, přičemž umělým oddalováním přepojení telefonního hovoru rapidně narůstaly poplatky za telefonní spojení.

„Vedení stanice Óčko i její vlastník mediální skupina Mafra si váží jakékoliv zpětné vazby. A do vysvětlení všech podrobností soutěže, jejímž výrobcem není TV Óčko, se rozhodla soutěž pozastavit a již ji nevysílá. O prošetření TV Óčko sama požádala také přímo zadavatele Telemedia Interactv Production Home Limited,“ uvedla televize v tiskové zprávě.

TV Óčko se ale ohradila proti způsobu zpracování reportáže ze strany Stream.cz. Zpracování označila za mimořádně účelové, neobjektivní a zavádějící. „Redaktor nedal v reportáži vyjádření ani zástupci TV Óčko, ani výrobci či zadavateli soutěže Sexy game, což je porušení pravidel běžné praxe vyvážené žurnalistiky,“ uvedla televize ve svém prohlášení. V druhé části reportáže pořadu A dost!, která byla vysílána toto pondělí, je zařazena odpověď ministra financí Andreje Babiše, který vlastní mediální skupinu Mafra, jejíž součástí je stanice Óčko. 

Telemedia dodává formát pořadu nejen TV Óčko, ale i jiným televizním stanicím v Česku a v ostatních evropských státech.

-mav-