Pivovar Zubr má novou marketingovou kampaň

úterý, 03. června 2014, 15:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Moravský pivovar Zubr využije v nové marketingové komunikaci vizuál zvířecího motivu zubra. Kampaň, jež je cílena na oblast střední a východní Moravy, poběží od června v outdooru, na internetu a na POS materiálech.

Hlavní motiv zubra si zvolili sami spotřebitelé. „Zubr jako zvíře jednoznačně porazil jiné koncepty při testování různých grafických ztvárnění,“ říká Kateřina Vilímová, vedoucí marketingového oddělení pivovaru. Marketingová komunikace je tak postavena na atributech zubra – na jeho síle, inteligenci a majestátnosti.

Zubr

Zubr v názvu pivovaru odkazuje na pernštejnské období, během něhož došlo k výraznému rozvoji pivovarnictví. „Novou koncepci jsme postavili na zubrovi, neboť je s pivovarem velmi těsně spojen již od počátků,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru.

Stěžejními tématy nové koncepce je především propojenost zubra jakožto zvířete na jedné straně a pivovaru a piva na straně druhé. Prostřednictvím kampaně chce pivovar veřejnost seznámit například s tím, jak se zvířecí motiv zubra dostal do jeho znaku nebo jakou roli v jeho vzniku hráli Pernštejnové.

Kampaň kreativně zpracovala agentura Comtech.

-kch-