TV Nova může být od 2015 řádným členem ATO

pondělí, 30. června 2014, 12:56 Aktuality, TV MediaGuru

Televize Nova se od ledna příštího roku znovu může stát řádným členem Asociace televizních organizací (ATO). Vyplývá to z rozhodnutí červnové valné hromady. Na dotaz ČTK to potvrdila jednatelka ATO Vlasta Roškotová. Obě strany podle ní ještě čeká jednání o stanovách organizace.

Podmínkou plánovaného kroku ještě bude schválení stanov asociace ze strany Novy. "Nyní nevidím žádné překážky, které by měly zabránit řádnému členství televize Nova v asociaci," uvedla Roškotová.

Nova zatím nemá rozhodnutí k dispozici. "Od ATO jsme zatím nedostali žádné oficiální vyjádření, informaci tedy nemůžeme komentovat," řekla mluvčí Novy Anna Suchá.

Televize Nova, resp. společnost CET 21, která je vlastníkem televizních licencí, z ATO vystoupila předloni. Následně zahájila přípravy nového projektu sledovanosti, z něhož nakonec v závěru loňského roku sešlo a Nova se dohodla na pokračování spolupráce s ATO formou obchodního partnerství. Kontrakt má vypršet na konci letošního roku.

Asociace televizních organizací zastřešuje projekt elektronického měření sledovanosti a poskytuje koncovým uživatelům jednotná data o sledovanosti televizních stanic. Asociace byla založena v roce 1997. Jejími řádnými členy jsou Česká televize, FTV Prima, Asociace komunikačních agentur ČR, mediální zastupitelství menších televizních stanic atmedia a Stanice O. Přidruženými členy jsou Barrandov Televizní Studio a Asociace producentů v audiovizi.

-čtk-