V pražské Hybernii proběhne 5. ročník TEDxPrague

sobota, 07. června 2014, 09:42 Aktuality MediaGuru

V sobotu 21. června se uskuteční v prostorách pražského Divadla Hybernia již pátý ročník TEDxPrague. Konference TEDx zaměřené na „myšlenky hodné šíření” se konají po celém světě od Los Angeles po Tokyo.

„TEDxPrague v roce 2014 se rozhodl vydat pod povrch obecně známých věcí a postupů nebo předsudků. Téma ,Pod Povrchem‘ nám dává možnost podívat se různé vědecké i společenské fenomény a přehodnotit je k našemu užitku,” říká ředitel TEDxPrague a jeho zakladatel Petr Maňas.

V rámci celodenního programu řečníků, kteří mají vždy 20 minut, si budou moci návštěvníci vyslechnout například archeologa Klause Schmidta, který objevil zatím nejstarší památky civilizace, 11 tisíc let staré monolity v oblasti Gobekli Tepe. Dále vystoupí Jaroslav Skřivánek, jehož technologie používají i taková studia, jako jsou Pixar nebo Sony Images, Matyáš Šanda, který vyvíjí hlubinné podmořské centrum pro výcvik kosmonautů nebo kouč Jaromíra Jágra Marian Jelínek.

V rámci doprovodného programu vystoupí skupina Plastic People of The Universe. Pod záštitou International Coach Association bude k dispozici na místě přes desítku koučů věnujících se osobnostnímu rozvoji.

-kch-