Vydavatelé přecházejí na software od Mediaresearch

středa, 04. června 2014, 11:52 Aktuality, Tisk MediaGuru

Unie vydavatelů, resp. vydavatelé sdružení v této profesní organizaci, přešli od začátku června na nový software monitoringu reklamy Adwind Kite od české společnosti Adwind Software. Jde o dceřinou společnost firmy Mediaresearch, která mj. zajišťuje měření televizní sledovanosti. Stejný software slouží i k analýze dat z peoplemetrového projektu, uživatelé využívající oba typy dat tak pracují v jednotném uživatelském prostředí.

Na softwaru Adwind Kite pracovala společnost Mediaresearch několik let. Získala pro něj programátory z konkurenční společnosti Lerach (majetkově spřízněná s výzkumnou agenturou Median). Právě software od Lerachu teď Unie vydavatelů nahradila softwarem Adwind Kite.

Adwind Kite je postavený na konceptu cloud computingu, kdy veškerá data a výpočty zajišťují servery společnosti Adwind Software a uživatelé si instalují aplikaci pro nastavení vlastních analýz a jejich zobrazování. Výhodou systému má být např. zkrácení doby od vydání dat do jejich dostupnosti v SW (obvykle do 10 minut), rychlejší výpočty, možnost samostatně instalovat SW na více počítačích či intuitivní ovládání.

„Přechod na nový software je jedním z dalších vylepšení našeho produktu v rámci stávající platné smlouvy s Unií vydavatelů,“ řekl Karel Honzl, ředitel společnosti Admosphere.

-mav-