Armáda spásy podporuje kampaní projekt ReShare

pondělí, 14. července 2014, 14:17 Aktuality, Reklama MediaGuru

Armáda spásy v České republice chce upozornit na svůj projekt ReShare, jehož cílem je díky sběrným kontejnerům na šatstvo vytvářet pracovní příležitost pro lidi bez domova, a poskytnout tak těmto osobám i nezbytný pracovní trénink přímo v Armádě spásy.

„Pokud se člověk dostane na ulici, přijde o práci, doklady i sociální začlenění, je pro něj velmi složité začít opět od nuly a postupně se vracet zpět do ,normálního‘ života. V rámci mnoha tréninků, které lidem bez domova poskytujeme, tak i díky projektu ReShare můžeme těmto lidem podat pomocnou ruku v možnosti opětovného získání pracovní zkušenosti a pracovních návyků,“ vysvětluje hlavní myšlenku projektu Pavla Vopeláková, tajemnice národního velitele Armády spásy v České republice. V rámci projektu ReShare Armáda spásy zaměstná formou dohody o provedení práce 15 osob.

V současné době jsou sběrné kontejnery na sběr šatstva umístěny v Praze, Ostravě, Opavě a Krnově a jejich celkový počet je 46. Do konce roku plánuje Armáda spásy navýšit jejich počet na 100 a rozšířit jejich umístění i do dalších měst v České republice, kde Armáda spásy působí.

Pro získání pozornosti natočila ve spolupráci s agenturou WMC Grey  a produkční společností Bistro Films flashmob, v němž 29 bezdomovců zpívá na Masarykově nádraží českou státní hymnu „Kde domov můj“.

-kch-