Google Art Projekt se rozšířil o další muzea v ČR

středa, 02. července 2014, 05:34 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Google Art Projekt, který je součástí Kulturního institutu Google, se po Muzeu Kampa a Národní Galerii v Praze rozšířil o sbírky dalších devíti českých a moravských muzeí, galerií a institucí, mezi které patří: Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze, Židovské muzeum v Praze, Egon Schiele Art Centrum, Muzeum Tomáše Garrigua Masaryka, Knihovna Václava Havla, Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, Muzeum východních Čech v Hradci Králové, Moravská galerie v Brně a Muzeum umění Olomouc.

Česká muzea a galerie zpřístupnily společně téměř 500 uměleckých děl od autorů, jako jsou Jiří Sopko, Emil Filla, Toyen, Václav Špála, Bohumil Kubišta, sochař Josef Václav Myslbek a Otto Gutfreund, aby se stala součástí Google Art Projektu. Vysoké rozlišení jednotlivých snímků v kombinaci s možností jejich přiblížení umožňuje zobrazit umělecká díla až do nejmenších detailů.

Uživatelům tak mohou prostřednictvím internetu virtuálně prozkoumat malby, kresby, fotografie, sochy, užité umění a další umělecká díla z uvedených sbírek a z domova „navštívit" i některé interiéry.

-mav-