Seriál ČT Neviditelní půjde v pátek od 20:00

pátek, 25. července 2014, 07:41 Aktuality, TV MediaGuru

Nový seriál Neviditelní Česká televize zařadí do programu v září na páteční večery. V třináctidílné sérii o vodnících, kteří žijí v utajení, uvidí diváci například Jiřího Bartošku, Luďka Sobotu, Jiřího Langmajera, Ivanu Chýlkovou nebo Barboru Polákovou. Režisérem projektu je scénárista a novinář Radek Bajgar.

„Je to největší překvapení podzimní sezony ČT,“ řekl o projektu generální ředitel Petr Dvořák. Poznamenal, že komediální seriál představuje tu nejtěžší disciplínu, kterou lze vymyslet, tvůrci se s ní ale podle něj poprali „opravdu dobře“. Česká televize dílu vyhradila jeden z nejsledovanějších vysílacích časů v pátek od 20:00.

Nový projekt ČT je některými považován za pokračování tradiční vodnické školy, kterou proslul především film Václava Vorlíčka Jak utopit Dr. Mráčka. Tomu se autoři částečně brání s tím, že vodnická mytologie je v českém a německém prostředí odedávna. Tvůrci současně naznačili, že třináctidílnou sérii lze chápat i jako podobenství dnešní společnosti. „Není to ale satira, jak je vnímána u nás tím komunálním způsobem. To je hluboká satira, která míří na společnost,“ prohlásil na setkání s novináři jeden z herců Luděk Sobota.

-čtk-